Affiliate marketing

Het internet is overspoeld met blogs. Mailboxen worden dagelijks gebombardeerd met e-mails. Waarom daar geen slim gebruik van maken en extra inkomsten genereren? Dat kan via affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing

Dankzij affiliate marketing kun je jouw bedrijf extra in de kijker zetten en passief en voor een langere tijd verkoop realiseren door optimaal gebruik te maken van het overaanbod aan websites. Eigenaars van websites – de affiliates – kunnen in hun content een affiliate link verwerken van jouw producten en/of diensten. Via de affiliate link worden bezoekers dan doorgestuurd naar jouw website. Wanneer die bezoeker dan effectief klikt, een aankoop doet of een ander vooropgestelde actie, beloon jij als adverteerder de affiliate. Dit kan bijvoorbeeld een commissie zijn op de aankoop of een bedrag per klik. Zo is het voor iedereen een win win verhaal. 

Hoe start je met affiliate marketing?

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je zomaar affiliate links verspreid over het internet. Affiliate marketing moet onderdeel zijn van je digitale strategie en weloverwogen ingezet worden. De juiste partners met jouw doelpubliek, gerelateerde en/of relevante content en welbepaalde publicatie momenten zijn enkele aspecten die weloverwogen moeten worden bij het bepalen van je affiliate marketing strategie. 

Affiliate marketing is meer dan influencers

Vele denken bij affiliate marketing aan influencers. Dit is een mogelijkheid, maar ook e-maillijsten, online magazines en wholesale partners zijn mogelijke kanalen om op in te zetten. 

Wil jij zowel zichtbaarheid als omzet genereren door middel van affiliate marketing?

Laat je begeleiden met affiliate marketing

Een sterke en doordachte affiliate marketing strategie bouw je niet zomaar uit.  Bij Stairway helpen we je affiliate marketing strategisch in te zetten.

Contacteer ons en ga aan de slag met affiliate marketing

Digitale
marketing
strategieën

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be