Creatieve oplossingen voor online marketing in de medische sector

Creatieve oplossingen voor marketing in de medische sector

Gezondheidszorgmarketing is heel specifiek waarbij er aandacht moet zijn voor de wetgeving. Hierdoor moeten professionals creatief aan de slag in een medisch communicatiegebied dat wordt beheerst door deontologie en wetgeving. Met deze drie creatieve oplossingen willen we jou op weg helpen in dit complex vakgebied.

Social media marketing

Vanwege hun waarde als middel om informatie te verspreiden, zijn afbeeldingen en video’s van vitaal belang voor een sociale media marketingstrategie. De hoop is dat zorgprofessionals deze content als voorbeeld zullen gebruiken bij het bespreken van ziektes met patiënten. Het is een vorm van content marketing voor het bedrijf, die de reputatie als zorgverlener vergroot en hem kan helpen om meer bekendheid te krijgen.

Een goed voorbeeld is het gebruik van YouTube, de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Om de zichtbaarheid van een website via dit kanaal te vergroten, geven zorgprofessionals de video’s best prominent weer op hun website door hierop deze in te sluiten. Zo kunnen zoekmachines ze namelijk gemakkelijk terugvinden en de zichtbaarheid ervan verder vergroten.

Autoriteit straalt uit

Door actief te zijn op sociale media en regelmatig goede artikels te delen op je eigen of externe websites, kun je als farmaceutisch bedrijf of medische instelling laten zien dat je een autoriteit bent op het gebied van medische informatie.

Hierbij zijn getuigenissen krachtig. Als andere mensen iets waarderen, zullen wij het zelf ook waarderen. Daarom maak je ze het best zo uniek mogelijk. Aan de hand van bijvoorbeeld beeldmateriaal of geschreven tekst maak je de boodschap betrouwbaarder en dus persoonlijker. Zo spelen we in op het sociaal bewijs binnen onze maatschappij. Op die manier nemen mensen het gedrag of acties van andere personen over, waarbij het doel is om in contact te komen met jouw bedrijf.

Communiceer op een menselijk niveau

Een gevaar van digitalisering is dat het menselijk contact wegvalt. Persoonlijk contact is net van cruciaal belang om te communiceren naar je doelgroep. Een eigen en toegankelijke schrijfstijl is daarom cruciaal. De medische sector zit vol met moeilijke begrippen. Pas daarom de communicatiestijl aan je doelgroep aan en communiceer open door de relatie tussen de zorgverlener en zorgbehoevende centraal te plaatsen.

Het is tijd om serieus aan de slag te gaan met online gezondheidszorgmarketing. Naast de correcte strategie met aandacht voor de huidige wetgeving, kan je met bovenstaande tips de online marketing in jouw organisatie naar een hoger niveau tillen.

Nieuwsgierig geworden hoe je in de medische sector aan digitale marketing kan doen? Contacteer ons voor meer informatie.

Meer blogs

Google ranking verbeteren

Waarom je pagina niet rankt op Google: oorzaken en oplossingen

Je hebt hard gewerkt aan je website, maar toch blijft je pagina laag ranken in de Google zoekresultaten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste redenen waarom je pagina mogelijk niet goed rankt. Van technische SEO-problemen tot content issues en autoriteitsproblemen. Leer hoe je je website kunt optimaliseren om een hogere positie te behalen in de zoekresultaten. Met deze tips ben je op weg naar meer verkeer en succes online.

Lees meer
Laadsnelheid website

Verbeter de laadsnelheid van je website met deze 5 praktische tips

Een trage website is een frustratie voor gebruikers en schadelijk voor je SEO. Met deze vijf praktische tips leer je hoe je de laadsnelheid van je website kunt verbeteren. Van het analyseren van je huidige prestaties en het comprimeren van afbeeldingen tot het verminderen van omleidingen en het optimaliseren van plugins – ontdek hoe je eenvoudig je website sneller kunt maken en zowel bezoekers als zoekmachines tevreden kunt stellen.

Lees meer
Stairway F.C.

Stairway F.C. for the win!

IIn de aanloop naar de EK-voetbalmatch tussen Roemenië en de Rode Duivels, stellen we graag ons team van marketingkampioenen van Stairway FC voor. Onder leiding van de Marketing Manager staan onze 11 digitale marketingstrategieën klaar in een onverslaanbare 4-3-3 formatie. Lees in onze nieuwe blogpost alles over hoe onze succesvolle ploegopstelling met iedere tegenstander de vloer aanveegt!

Lees meer

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be