Threads voor bedrijven

Threads voor bedrijven. Moet je nu al starten?

Ontdek het nieuwste platform dat de sociale media wereld verovert: Threads. Deze “innovatieve” app van Meta, officieel gelanceerd op 5 juli, biedt een nieuwe ruimte voor tekstupdates en boeiende openbare conversaties. Net zoals andere sociale platforms biedt Threads merken de kans om in gesprek te gaan met hun klanten en publiek. 

Maar is Threads geschikt voor jouw bedrijf? Is het geen copy/paste van X (het vroegere Twitter)? Past het binnen de marketingstrategie van jouw onderneming? 

Om jou te helpen bij deze beslissing, bespreken we hier wat Threads precies is, hoe bedrijven deze krachtige tool kunnen benutten, de voordelen die het biedt, en welke type content het meest effectief is op Threads. Ontdek meteen de mogelijkheden die Threads voor jouw bedrijf te bieden heeft.

Wat is Threads?

Threads is hét sociale mediaplatform waarmee gebruikers moeiteloos tekst, afbeeldingen en video’s kunnen delen, terwijl ze gebruikmaken van functies zoals antwoorden, herposten en ‘vind ik leuk’ om met de inhoud van anderen in interactie te gaan. Het platform vertoont opmerkelijke gelijkenissen met Twitter in termen van functionaliteit, functies en esthetiek, en heeft al bij de lancering indruk gemaakt met meer dan 30 miljoen aanmeldingen op de eerste dag.

Als onderdeel van het Meta-ecosysteem, wordt Threads beheerd door Instagram. Hierdoor kunnen alleen gebruikers met een Instagram-account een Threads-account aanmaken en dezelfde handle op beide platforms gebruiken. Deze naadloze integratie brengt een nieuwe dimensie met zich mee, waardoor gebruikers moeiteloos content van Threads kunnen delen op hun Instagram Stories.

Vergelijkbaar met Instagram bevat je Threads-feed posts die zijn geplaatst door gebruikers die je volgt, maar ook content van gebruikers die je nog niet volgt. Elke post kan maximaal 500 tekens bevatten, aanzienlijk meer dan de limiet van 280 tekens op Twitter. Bovendien kunnen posts vergezeld zijn van links, foto’s en video’s met een duur van maximaal 5 minuten. Op dit moment is Threads uitsluitend beschikbaar als mobiele app, maar we anticiperen op een desktopversie naarmate het product zich verder ontwikkelt. 

Voordelen van Threads voor bedrijven

Optimaliseer jouw sociale media-strategie met de vele voordelen die Threads te bieden heeft voor bedrijven. Hieronder vind je enkele cruciale voordelen van het integreren van Threads in jouw marketingaanpak.

Verhoog de betrokkenheid

Dankzij de gestructureerde en interactieve opzet van Threads, wordt de betrokkenheid van jouw publiek gestimuleerd. Nodig jouw doelgroep uit om deel te nemen aan discussies, vragen te stellen of opmerkingen achter te laten binnen de Thread. Op deze manier creëer je een gemeenschapsgevoel en moedig je actieve communicatie aan. Aantrekkelijke Threads hebben bovendien het potentieel om viraal te gaan, waardoor jouw inhoud door gebruikers wordt gedeeld en de zichtbaarheid en het bereik van jouw boodschap toenemen.

Deel gedetailleerde informatie

Threads biedt bedrijven de mogelijkheid om diepgaande informatie te verstrekken over hun producten of diensten. Hier kunnen bedrijven hun merkverhaal vertellen en specifieke aspecten, waarden of succesverhalen van klanten benadrukken. Door meerdere posts te gebruiken, kunnen bedrijven meer uitgebreide uitleg geven, wat vooral handig is bij complexe onderwerpen. Dit stelt je in staat om jouw unieke waarde op een effectieve manier te communiceren.

Hergebruik bestaande inhoud

Threads biedt een slimme mogelijkheid om bestaande content opnieuw te gebruiken in een toegankelijker formaat. Verdeel bijvoorbeeld langere content, zoals blogposts, in kleinere posts. Dit stelt je in staat om een breder publiek te bereiken en de levensduur van jouw content te verlengen door deze opnieuw en op een aantrekkelijke manier te presenteren.

Ontdek vandaag nog hoe Threads jouw bedrijf kan helpen bij het vergroten van betrokkenheid, het delen van gedetailleerde informatie en het slim hergebruiken van bestaande content!

Maximaliseer je zichtbaarheid met Cross-Platform Integratie

Dankzij de naadloze integratie met Instagram biedt Threads de mogelijkheid om je Threads-posts direct te delen in je Instagram Stories. Deze platformonafhankelijke zichtbaarheid stelt je in staat om de verspreiding van je content te optimaliseren en een breder publiek te bereiken via diverse sociale media-kanalen.

Versterk je merkpositionering en expertise

Door waardevolle content te delen via Threads, kunnen bedrijven zich profileren als experts in hun branche. Het platform biedt een uitstekende gelegenheid om met je doelgroep in gesprek te gaan, opleiding te bieden, inzichten te delen en je kennis te tonen. Dit draagt bij aan het vergroten van de geloofwaardigheid en autoriteit van je merk in de markt.

Bied klantenservice in real-time

Vergemakkelijk directe tweewegcommunicatie met je klanten via Threads. Ondanks de afwezigheid van een directe berichtenfunctie, kan je bedrijf positief opvallen door snel en effectief te reageren op vragen van klanten en problemen op te lossen.

Creëer een brand community

Een van de grootste voordelen van Threads is het opbouwen en koesteren van je brand community. Benut het platform om relevante gesprekken te starten en eraan deel te nemen, betrokkenheid te tonen met je community en een loyale aanhang op te bouwen.

Boost je zichtbaarheid en bereik

Goed ontworpen en boeiende Threads hebben het potentieel om viraal te gaan. Wanneer gebruikers een Thread als waardevolervaren, delen ze deze eerder met hun eigen volgers, waardoor de zichtbaarheid en het bereik van je content en boodschap aanzienlijk toenemen. Ontdek de kracht van Threads en vergroot vandaag nog je online impact!

 

Hoe maak je een Threads Account aan? 

Volg deze eenvoudige stappen:

Stap 1: Download de app

Ga naar de app store van je mobiele apparaat (Google Play Store voor Android of App Store voor iOS). Zoek naar “Threads van Instagram” en download en installeer de app op je apparaat.

Stap 2: Log in

Bij het starten van de app worden automatisch je Instagram-gegevens opgehaald (als je al bent aangemeld bij Instagram op dat apparaat). Mogelijk moet je de aanmeldingspoging binnen je Instagram-account goedkeuren, afhankelijk van je privacy- en beveiligingsinstellingen.

Stap 3: Stel je profiel in

Volg de instructies op het scherm om je Threads-profiel in te stellen. Kies of je een openbaar of privé profiel wilt hebben. Belangrijk: je kunt je Threads-account instellen als openbaar, terwijl je Instagram privé blijft en omgekeerd. Volg de opties om dezelfde accounts te volgen als op Instagram en upload of importeer een profielfoto vanaf Instagram. 

Stap 4: Begin met Threads

Nadat je je profiel hebt ingesteld, ben je klaar om Threads te gebruiken. Deel updates, foto’s en video’s om in contact te komen met je publiek.

Stap 5: Deel je Threads-link

Je Threads-link ziet er als volgt uit: https://www.threads.net/@(gebruikersnaam). Onze link is bijvoorbeeld https://www.threads.net/@stairway.be

Welke inhoud plaatsen op Threads: een leidraad

Threads kan een waardevol hulpmiddel zijn voor bedrijven in hun sociale media-strategie, waarmee ze in contact kunnen komen met hun publiek, gedetailleerde informatie kunnen geven en een verhaal kunnen creëren rond een specifiek onderwerp. Omdat het een zeer nieuwe app is, zijn er nog veel onduidelijkheden over welke soorten inhoud het beste aanslaan bij gebruikers op Threads. Het is afhankelijk van de branche, het productaanbod en de merkpersoonlijkheid welk type content je op je Threads-account wilt delen.

Ontdek hier enkele voorbeelden van effectieve content voor je Threads-account:

 1. Product- of servicekenmerken: Breng de voordelen van je producten of diensten tot leven door specifieke kenmerken te belichten. Versterk de boodschap met visueel aantrekkelijke afbeeldingen of video’s.

 1. How-to gidsen: Creëer stapsgewijze handleidingen voor productgebruik of branche-gerelateerde taken. Maak complexe processen beheersbaar met duidelijke instructies en visuele ondersteuning.
 1. Geanimeerde GIF’s: Trek de aandacht met levendige geanimeerde GIF’s die zowel informatief als amusant zijn. Dit is een geweldige manier om de humoristische kant van je merk te benadrukken.
 1. Achter de schermen: Geef een exclusieve blik achter de schermen van je bedrijf. Laat je team in actie zien, deel verhalen van de werkplek, of onthul het creatieve proces achter je producten of diensten.
 1. Case studies of succesverhalen: Deel echte voorbeelden van positieve ervaringen van klanten. Laat zien hoe jouw producten of diensten daadwerkelijk waarde toevoegen.
 1. Inzichten in de branche: Profileer jezelf als een autoriteit in je branche door waardevolle tips, trends en voorspellingen te delen. Bied je publiek inzicht en relevant nieuws.
 1. Vraag- en antwoordsessies: Ga in directe interactie met je publiek door vraag- en antwoordsessies te organiseren. Stel vragen die betrokkenheid aanmoedigen en geef gedetailleerde antwoorden in afzonderlijke berichten.
 1. Testimonials van klanten: Versterk het vertrouwen door positieve testimonials van tevreden klanten te delen. Licht verschillende aspecten van hun ervaring toe in aparte posts.
 1. Updates en aankondigingen: Hou je volgers op de hoogte van nieuwtjes zoals product releases, evenementen en speciale aanbiedingen.
 1. Citaten: Voeg een persoonlijke touch toe met inspirerende, humoristische of tot nadenken stemmende citaten. Deel waardevolle inzichten in aparte posts.
 1. Educatieve inhoud: Deel leerzame content zoals infografieken, statistieken, en video’s om je publiek te informeren. Maak het beheersbaar door de inhoud op te splitsen in kleinere, deelbare berichten.

Optimaliseer je Threads-content met deze diverse ideeën en versterk je online aanwezigheid. Pas ze aan op basis van je unieke merkidentiteit en ontwikkel een boeiende strategie die je publiek aanspreekt en bindt.

Belangrijke overwegingen voor bedrijven die Threads gebruiken

Overweeg het volgende voordat je Threads in je strategie opneemt:

 1. Vereiste Instagram-account: Een voorwaarde voor het gebruik van Threads is de aanwezigheid van een actief Instagram-account. Zorg ervoor dat je bedrijf al een gevestigde aanwezigheid heeft op dit populaire sociale media-platform.
 1. Directe berichtenuitwisseling: Threads biedt momenteel geen directe berichtfunctie. Als klanten echter contact met je opnemen via Threads, kun je hen nog steeds bereiken via de rechtstreekse berichtenfunctie van Instagram. Gebruik een naadloze communicatie, zelfs zonder directe berichten in Threads.
 1. Karakterlimiet: Elke post op Threads heeft een limiet van 500 tekens. Optimaliseer je berichten door beknopt en impactvol te zijn. Zorg ervoor dat je boodschap krachtig overkomt binnen deze beperking.
 1. Afwezigheid van hashtags: Momenteel ondersteunt Threads geen hashtags, waardoor de ontdekkingsmogelijkheden beperkt zijn. Gebruikers kunnen alleen de zoekfunctie gebruiken om andere gebruikers te vinden, zowel degenen die ze volgen als degenen die ze niet volgen. Pas je strategie aan zonder te vertrouwen op hashtags.
 1. Account deactiveren: Het deactiveren van je Threads-account is de enige beschikbare optie is als je besluit het platform niet meer te gebruiken. Permanent verwijderen is niet mogelijk, tenzij je je hele Instagram-account verwijdert. Wees dus voorbereid op deze beperking.
 1. Advertentiemogelijkheden: Momenteel is Threads advertentievrij en biedt het geen mogelijkheden om berichten te promoten. Hoewel het platform zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt, kunnen advertentiemogelijkheden in de toekomst verschijnen. Hou hier rekening mee bij het plannen van je promotionele activiteiten.

Overweeg deze aspecten zorgvuldig en integreer Threads op een doordachte manier in je social media-strategie, rekening houdend met de huidige beperkingen en mogelijke toekomstige ontwikkelingen van het platform.

Conclusie

Ontdek de kansen die Threads aan bedrijven biedt om te gedijen in het voortdurend veranderende social medialandschap. Met zijn unieke functies en strategische voordelen biedt dit krachtige platform een waardevolle mogelijkheid om direct in contact te treden met het publiek, de promotie van producten en diensten te stimuleren en een sterke merkidentiteit op te bouwen. Door diepgaand inzicht te krijgen in het soort inhoud dat aanspreekt, te experimenteren met verschillende benaderingen, en rekening te houden met cruciale factoren zoals demografische doelgroepen en actuele markttrends, kunnen bedrijven de mogelijkheden van het platform optimaal benutten. Dit opent de deur naar aanzienlijke groei en succes, waardoor bedrijven hun volledige potentieel kunnen realiseren in de dynamische wereld van social media.

Meer blogs

Google ranking verbeteren

Waarom je pagina niet rankt op Google: oorzaken en oplossingen

Je hebt hard gewerkt aan je website, maar toch blijft je pagina laag ranken in de Google zoekresultaten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste redenen waarom je pagina mogelijk niet goed rankt. Van technische SEO-problemen tot content issues en autoriteitsproblemen. Leer hoe je je website kunt optimaliseren om een hogere positie te behalen in de zoekresultaten. Met deze tips ben je op weg naar meer verkeer en succes online.

Lees meer
Laadsnelheid website

Verbeter de laadsnelheid van je website met deze 5 praktische tips

Een trage website is een frustratie voor gebruikers en schadelijk voor je SEO. Met deze vijf praktische tips leer je hoe je de laadsnelheid van je website kunt verbeteren. Van het analyseren van je huidige prestaties en het comprimeren van afbeeldingen tot het verminderen van omleidingen en het optimaliseren van plugins – ontdek hoe je eenvoudig je website sneller kunt maken en zowel bezoekers als zoekmachines tevreden kunt stellen.

Lees meer
Stairway F.C.

Stairway F.C. for the win!

IIn de aanloop naar de EK-voetbalmatch tussen Roemenië en de Rode Duivels, stellen we graag ons team van marketingkampioenen van Stairway FC voor. Onder leiding van de Marketing Manager staan onze 11 digitale marketingstrategieën klaar in een onverslaanbare 4-3-3 formatie. Lees in onze nieuwe blogpost alles over hoe onze succesvolle ploegopstelling met iedere tegenstander de vloer aanveegt!

Lees meer

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be