Staycation campagne van Grandeco

Hoe Grandeco haar zichtbaarheid versterkte dankzij de Staycation-campagne

Digitale strategie in uitdagende tijd uitwerken

Hanne, Marketing expert bij Grandeco: “Toen we bij Grandeco contact opnamen met Digital marketing agency Stairway waren we op zoek naar een partner die ons kon helpen om onze online aanwezigheid te versterken. In de beginfase deden we vooral beroep op Davy Tollenaere zijn expertise als consultant en digitaal strateeg. Vanaf het begin voelden we ons meteen begrepen.

We werkten nauw samen om een op maat gemaakte digitale strategie te ontwikkelen tijdens het Covid-19 tijdperk. De pandemie zorgde ervoor dat de beperkingen ons vooral binnenshuis hielden. Hierdoor begonnen veel mensen hun aandacht te richten op het creëren van een comfortabele en inspirerende leefomgeving. 

Staycation campagne

Aangezien bijna de hele wereld geen reizen mocht maken, en ook mensen zich liever thuis bevonden of gedwongen thuis moesten werken, creëerden we de ‘Staycation campagne’.  Hoe maak ik mijn leefomgeving en mijn nieuwe werkomgeving aangenaam tijdens deze moeilijke tijden. Hoe breng ik de vakantie in huis?

We starten de campagne met het aantrekken van gebruikers naar onze test. Deze test (“what’s your wallpaper personality”) had 4 verschillende soorten behangstijlen als uitkomst. Zo wisten gebruikers welke behangstijl bij hen zou passen en hun keuze naar nieuw behangpapier makkelijker zou maken. Personen die de test niet vervolledigden werden via remarketing teruggestuurd om het opnieuw te doen. Personen die de test succesvol afwerkten kregen een carrousel te zien van de persoonlijkheid waarin zij behoorden met als doel het doorlinken naar de storelocator van de website.

Tijdens de Staycation campagne werden nieuwe bezoekers aangetrokken via Google Search, YouTube-video’s, Facebook video’s, carrousels, Pinterest-advertenties. De remarketing campagnes werden via Google display en social media opnieuw bereikt.

De resultaten

0 %
meer bezoekers uit de Search-campagnes op 1 jaar tijd
0 %
extra bezoekers uit Duitsland aan de store locator
0 %
meer bezoekers uit de social-campagnes op 1 jaar tijd
0 %
extra bezoekers uit de UK aan de store locator

Dankzij de effectieve digitale marketing campagnes zagen we een aanzienlijke toename van het aantal websitebezoekers en uiteindelijk ook klanten. Het aantal bezoekers via de zoekcampagnes had een stijging van 470% ten opzichte van 2019. De social media campagnes had een stijging van 1060% ten opzichte van 2019. Uiteindelijk zagen we een groei in conversies van 320% in Duitsland en 265% in het Verenigd Koninkrijk. Stairway slaagde erin om onze online zichtbaarheid te vergroten. 

Stairway begreep meteen de veranderende behoeften van consumenten en speelde snel in op de groeiende vraag naar behangpapier. Stairway heeft bewezen dat er zelfs in tijden van crisis mogelijkheden waren om te groeien bij Grandeco. 

Grandeco over de samenwerking

"Wat ik vooral waardeer is de transparante en open communicatie tijdens onze samenwerking. Stairway is steeds goed bereikbaar om onze vragen te beantwoorden, suggesties voor te stellen of gewoonweg om de voortgang van de campagne met ons te delen. Hierdoor voel ik me volledig betrokken bij het proces en kan ik 200% vertrouwen op de professionele aanpak. Graag benadruk ik ook nog even de toewijding van het volledige team. Stairway heeft voeling met onze business en denkt proactief mee na welke topics en trends instructief zijn om verder uit te werken. Kortom, een transparante en collegiale approach zorgt ervoor dat het lijkt alsof we gewoonweg één team zijn.”

Hanne Vanbecelaere, Marketing expert bij Grandeco

Stairway is voor Grandeco verantwoordelijk voor het opzetten en monitoren van alle Instagram- & Facebook advertenties, Pinterest advertenties, Youtube-advertenties, Google Search & display-campagnes. Wie al eerder interactie had met Grandeco via de website of social media wordt opnieuw bereikt via remarketing zoals in de Staycation-campagne. Recentelijk zijn we ook gestart met Google Analytics 4, aldus Hanne. 

Over Grandeco 

Grandeco WallFashion Group is een van de grootste producenten van muurdecoratie ter wereld. Je kan hun producten terugvinden in huiskamers maar ook bedrijven, restaurants, enz. Grandeco is actief in meer dan 88 landen. 

Meer blogs

UX

Verbeter de gebruikerservaring (UX) van je website: 8 tips voor meer succes

Wil je de gebruikerservaring van je website verbeteren? Een goede gebruikerservaring kan het verschil maken tussen een succesvolle website en een die wordt overtroffen door de concurrentie. In deze blogpost delen we 8 tips om de gebruikerservaring van je website te optimaliseren, van het gebruik van call-to-actions tot het optimaliseren voor mobiel gebruik.

Lees meer
Social search

Social Media als zoekmachine: zoek je het op Google of op TikTok?

Social Media: dé nieuwe zoekmachine? De opkomst van social search heeft de manier waarop social media gebruikt wordt totaal veranderd. Het is een populaire trend, vooral onder jongere generaties, om social media te gebruiken in plaats van Google voor al hun opzoekwerk. Zo gebruikt 74% van Gen Z TikTok Search en verkiest 51% dit platform boven Google! Lees hier hoe platforms zoals TikTok & Instagram, Google inhalen als vertrekpunt voor een online zoektocht.

Lees meer
E-mail marketing automation

E-mail marketing automation: bespaar tijd en geld

Een contentkalender is een strategische planningstool waarmee je overzicht, consistentie en focus creëert in je contentmarketing. Een contentkalender dient als een schema waarbij content vooruit wordt gepland voor de komende periode. Het dient als duidelijk overzicht van de kanalen, de periode, de copy en bijhorende visual(s), en targeting. Lees verder om te ontdekken hoe jouw bedrijf het meeste kan halen uit een contentkalender, inclusief zaken waar je rekening mee moet houden. We delen ook enkele handige tips en tricks.

Lees meer
Contentkalender

Zo bouw je een goede contentkalender voor jouw bedrijf: een effectieve gids

Een contentkalender is een strategische planningstool waarmee je overzicht, consistentie en focus creëert in je contentmarketing. Een contentkalender dient als een schema waarbij content vooruit wordt gepland voor de komende periode. Het dient als duidelijk overzicht van de kanalen, de periode, de copy en bijhorende visual(s), en targeting. Lees verder om te ontdekken hoe jouw bedrijf het meeste kan halen uit een contentkalender, inclusief zaken waar je rekening mee moet houden. We delen ook enkele handige tips en tricks.

Lees meer

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be