Social media strategie

Het is niet wat je zegt op social media, het is hoe en hoe vaak je het zegt.

 Jouw doelgroep en concurrenten zijn actief op social media. Social media bewust ontwijken is dus niet de beste strategie. Op elk social media kanaal aanwezig zijn is dat evenmin. Bovendien is social media niet te herleiden naar nu en dan een foto met een leuke tekst posten en dan wachten tot de likes, comments en volgers – vooral de volgers – binnenstromen. 

De kracht van een social media strategie

Waarschijnlijk denk je nu “Wat moet ik dan wel doen?”. Alles begint met een duidelijke strategie afgestemd op je doelpubliek en je bedrijfsdoelstellingen. Een social media strategie zal ervoor zorgen dat je doelgericht social media gebruikt. Enkel de kanalen waar je doelpubliek actief is, moet je optimaal gaan benutten. Enkel en alleen een profiel aanmaken op een social media kanaal omdat het trendy is, is geen verstandige zet en zal alleen maar extra werk vragen van jezelf of je medewerkers zonder de gewenste resultaten. Bovendien wil je geen afbreuk doen aan je merk door inconsistent te zijn, losse foto’s en video’s te posten of niet de kwaliteit te leveren die je wel levert met jouw producten en/of diensten. Social media is niet alleen een communicatie- en marketing tool, het is ook een visitekaartje, een portfolio die mee de reputatie van je merk vormt. 

Social media is geen extra taakje

Vaak zien we dat bedrijven het social media management toewijzen aan een van hun medewerkers als neventaak. Social media is meer dan een extra taak dat je er snel tussendoor bijneemt. Alles begint al met de content voor social media. Daarnaast mag het woord social niet vergeten worden in social media. Je kan geen resultaten verwachten als je zelf niet in interactie gaat. Jouw social media volledig uitbesteden aan een medewerker als extra taak komt zowel je bedrijf als medewerker niet ten goede. 

Waar start ik?

Natuurlijk willen we je niet ontmoedigen om in te zetten op social media. Zie je door de bomen het bos niet meer? Ben je klaar om social media strategisch in te zetten? Stairway helpt je een weg te banen doorheen het overweldigende social media landschap. Samen bekijken we waar je vandaag de dag staat, waaraan je bedrijf behoefte heeft en welke plaats social media krijgt in je marketingmix. Na het bepalen van de concrete doelstellingen, de juiste kanalen en de content die je doelpubliek nodig heeft, creëren we een social media strategie die je ondersteuning biedt in het behalen van je bedrijfsdoelstellingen. 

Start vandaag nog met je social media strategie

Digitale
marketing
strategieën

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be