Branding strategie

Een doordachte branding zal leiden tot merkvoorkeur, en daardoor zullen mensen bereid zijn meer te betalen voor een product of dienst. Je klanten blijven dan ook langer loyaal aan je merk. Een branding strategie omvat ook welke waarden je uit wil brengen en hoe je wordt gekend door je doelgroep. Het is je DNA, je merkidentiteit. Maar even goed is dit je visitekaartje voor nieuwe klanten. En die verzorg je beter heel goed want een eerste indruk is snel gemaakt.

Storytelling

Je klanten zijn ongetwijfeld nieuwsgierig naar het verhaal achter je merk. Betrek hen op een persoonlijke manier op al je kanalen. Om dit consistent te doen kun je samen met je marketeer naar de beste manier van communiceren zoeken en in functie daarvan een contentkalender opstellen. Dan rest er enkel nog een consistente uitdraging hiervan, want wanneer je merkverhaal niet overeenkomt met je acties en gedragingen, kan dat een negatieve invloed hebben op je reputatie. Meer over het belang van reputatie kun je lezen in ons blogartikel.

Een succesvol merk is herkenbaar. Daarom is consistentie heel belangrijk. Dit gaat verder dan je huisstijl doortrekken. Die consistentie is nodig in alles wat je doet – van je boodschap op jouw online platformen, je tone of voice in nieuwsbrieven tot de manier van informeren en inspireren bij het schrijven van blogs en maken van andere content.

Herkenbaarheid opbouwen

Meerwaarde

Een sterk merk brengt meerwaarde voor de doelgroep. Je website is dus best niet enkel informatief, maar laat best ook een blijvende impact achter. Samen met een marketeer kun je verschillende tools gebruiken om je doelgroep een reden te geven om te blijven terugkeren naar je merk. Een sterk bewijs van je waarde is de mening van jouw met klanten. Bekijk hier meer over waarom klantengetuigenissen inzetten een van de sleutels tot succes is.

Wat kan Stairway voor je doen?

Vooraleer je met dit verhaal naar buiten komt, moet je jezelf eerst goed positioneren. Voel jij dat er meer uit je merk te halen is en dat er nog veel potentieel zit in je merk? Dan nodigen wij je graag uit om een gesprek aan te gaan met ons waarin we jouw merk bespreken. 

Wil je ook een stapje hoger?

Geef ons een seintje via het formulier hieronder en we bekijken samen hoe we jou naar de top brengen.

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be