Employer branding strategie

Word een aantrekkelijke werkgever met de juiste strategie

In een competitieve arbeidsmarkt is het essentieel om op te vallen en talent aan te trekken dat perfect aansluit bij uw organisatiecultuur en doelen. Ontdek hoe onze bewezen aanpak en ervaring uw bedrijf kan helpen een sterk werkgeversmerk te bouwen.

Download ons gratis Employer Branding Strategie e-book

Naam(Vereist)
Toestemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
e-book employer branding strategie

Waarom employer branding cruciaal is voor uw succes?​

Een doordachte Employer Branding Strategie vormt de hoeksteen van een succesvol HR-beleid. Deze strategie is niet alleen van cruciaal belang voor het aantrekken en behouden van toptalent, maar fungeert tevens als een krachtig instrument om uw organisatie te profileren als een aantrekkelijke werkgever. Het creëert niet alleen een positief imago onder potentiële kandidaten maar versterkt ook de betrokkenheid van huidige medewerkers, wat op zijn beurt leidt tot een productievere en tevreden werkomgeving.

Een goed doordachte Employer Branding Strategie gaat verder dan het aantrekken van nieuwe medewerkers; het is een investering in de langetermijnsucces van uw organisatie. Door een positieve werkgeversreputatie op te bouwen, ontstaat er een duurzame impact die de wervingskosten op lange termijn vermindert. Het is een investering in het creëren van een werkomgeving waar talent niet alleen wordt aangetrokken maar ook gedijt, wat resulteert in een win-win situatie voor zowel werkgever als werknemer. Ontdek hoe een doordachte Employer Branding Strategie uw organisatie kan transformeren en een positieve impact kan hebben op het succes van uw bedrijf.

Hoe Stairway jou kan helpen bij je Employer branding

We lichten dit graag toe aan de hand van onze 5 stappen.

1. Analyse VAN DE HUIDIGE EMPLOYER BRAND

Onze aanpak begint met een grondige analyse van uw huidige employer brand, waarbij we de unieke kenmerken en sterke punten van uw organisatie blootleggen. We onderzoeken niet alleen de externe perceptie van uw bedrijf, maar duiken ook diep in de interne dynamiek om een volledig beeld te krijgen van hoe uw medewerkers, zowel huidige als voormalige, uw organisatie ervaren.

Door deze diepgaande analyse kunnen we niet alleen de sterke punten van uw employer brand identificeren, maar ook eventuele zwakke punten ontdekken die mogelijk moeten worden aangepakt. We kijken naar zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens, waaronder medewerkerstevredenheidsonderzoeken, online reviews, en feedback van sollicitanten. Dit zorgt ervoor dat onze strategie gebaseerd is op een holistisch begrip van uw huidige situatie.

2. BEPALEN VAN DE DOELSTELLINGEN

Tegelijkertijd leggen we nauwgezet de doelstellingen van uw organisatie bloot. We gaan verder dan alleen de zakelijke doelen en proberen de diepere waarden en visie te begrijpen die de kern van uw bedrijf vormen. Of het nu gaat om het vergroten van de marktpenetratie, het uitbreiden van het klantenbestand, of het bevorderen van innovatie, het identificeren van deze doelstellingen stelt ons in staat om een employer branding strategie te ontwikkelen die niet alleen aansluit bij uw zakelijke doelen, maar ook verankerd is in de kernwaarden van uw organisatie.

3. DE EMPLOYER BRANDING STRATEGIE ONTWIKKELEN

Met deze gedetailleerde inzichten kunnen we een op maat gemaakte employer branding strategie ontwikkelen die naadloos aansluit bij uw bedrijfscultuur en zakelijke doelen. Of het nu gaat om het verbeteren van uw reputatie als werkgever, het aantrekken van specifieke talenten, of het stimuleren van interne betrokkenheid, onze strategieën zijn ontworpen om uw employer brand te versterken op een manier die echt resoneert met uw doelgroep.

4. Implementatie van de employer branding Strategie

Met de diepgaande inzichten die we uit de analyse hebben verkregen, gaan we verder met het ontwikkelen van employer branding strategie die de essentie en kracht van uw organisatie weerspiegelt. Onze aanpak omvat een uitgebreid scala aan tactieken om uw employer brand op effectieve wijze te verspreiden en te versterken in de digitale ruimte.

Optimaliseren van uw bestaande Online Aanwezigheid

We beginnen met het finetunen van uw online aanwezigheid, waarbij we zorgen voor een consistente en positieve uitstraling op alle digitale kanalen. Dit start bij het optimaliseren van uw bedrijfswebsite om deze aantrekkelijker te maken voor potentiële werknemers. We richten ons op gebruiksvriendelijkheid, duidelijke carrière-informatie en visuele vormgeving om een positieve eerste indruk te creëren.

ONTWIKKELEN VAN BOEIENDE CONTENT met een verhaal

Content is cruciaal in het opbouwen van een sterk employer brand. We ontwikkelen boeiende en relevante content die niet alleen de cultuur van uw organisatie weerspiegelt, maar ook waarde toevoegt voor uw doelgroep. Dit kan variëren van blogposts en casestudy’s tot video’s en testimonials, waardoor potentiële werknemers een dieper inzicht krijgen in wat het betekent om bij uw organisatie te horen.

BENUTTEN VAN SOCIALE MEDIA: Van LinkedIn tot Tiktok

We maken optimaal gebruik van sociale media platforms om uw employer brand actief te promoten. Door regelmatige updates, het delen van successen, en het betrekken van uw medewerkers bij online conversaties, creëren we een positieve buzz rondom uw organisatie. We richten ons op platforms die relevant zijn voor uw doelgroep en passen de content aan op de specifieke kenmerken van elk platform.

VACATURES PLAATSEN OP DE JUISTE JOBSITES

Door gebruik te maken van de juiste vacaturewebsites, optimaliseren we niet alleen de zichtbaarheid van uw openstaande posities, maar vergroten we ook de kans om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken. Onze aanpak omvat het strategisch plaatsen van vacatures op platforms die bekend staan om hun specialisatie in uw industrie, waardoor uw kansen op het vinden van de juiste match aanzienlijk toenemen.

KANDIDATEN AANTREKKEN VIA GOOGLE ADS EN SEO

We maken gerichte Google Ads-campagnes om uw zichtbaarheid te vergroten (SEA), en optimaliseren uw website voor zoekmachines (SEO). Hierdoor wordt uw organisatie beter gevonden door potentiële werknemers die actief op zoek zijn naar vacatures.

GRAFISCH DESIGN VOOR EMPLOYER BRANDING

Heb je de grafische capaciteiten niet in huis om je employer brand visueel te ondersteunen? Dan zorgen wij ook voor alle communicatiemiddelen om je werkgeversmerk uit te dragen. Van banners en video’s tot flyers en spandoeken. 

5. Continue montoring en optimalisatie

Employer branding is een dynamisch proces. We monitoren voortdurend resultaten en streven naar continue verbetering. Ons team analyseert prestatie-indicatoren zoals websiteverkeer, betrokkenheid op sociale media en sollicitatieconversies.

We passen tactics proactief aan voor optimale effectiviteit, terwijl we de unieke identiteit van uw organisatie behouden. Door constant te evolueren en te reageren op marktveranderingen, zorgen we ervoor dat uw employer brand zich blijft onderscheiden en relevant blijft op de arbeidsmarkt.

Waarom voor Stairway kiezen om je employer branding en rekruteringsstrategie te ontwikkelen?

Je weet nu wat we doen en hoe we het doen.  Het zijn meer dan mooie woorden. 

Toch nog een aantal redenen nodig waarom je je employer branding strategie aan ons zou toevertrouwen? We hebben er nog een paar in petto…

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be