De wandelmeeting als boost voor creativiteit en conditie

De wandelmeeting als boost voor creativiteit en conditie

De uitdaging van het dagelijks aantal stapjes

Hoewel ik heel sportief ben, is het niet eenvoudig om elke dag het aantal stappen te zetten dat ik mezelf opleg. Mijn dagelijks streefdoel is minstens 12000 stappen en met een sedentair beroep is dat best veel. Je kan het wel al bellend doen, zoals een vriendin dat doet, maar ik hang niet zo vaak aan de lijn. Het is dan ook vaak een uitdaging om dat na een lange dag in te halen en te combineren met het huishouden, kinderen en andere sport. Mijn activity tracker leert me dat het mij wel 5 op de 7 lukt, maar ik wil het slaagpercentage toch een stapje hoger.

Een beetje geïnspireerd door Sven Ornelis, die recent in de buurt van mijn bedrijf in Lochristi is komen wonen en die de buurt al wandelend verkent, ben ik op het idee gekomen om op een efficiënte manier doorheen de dag al aan het aantal stappen te werken. Waar we anders meetings in de vergaderzaal doen, kunnen we bepaalde types overleg ook perfect al wandelend houden, toch?

Zo gezegd, zo gedaan. Ik had deze week een meeting met Bram. Ik belde hem vooraf op om te vragen of we de meeting al wandelend konden doen. We hadden geen laptop nodig, dus dat leek me een ideale testcase. En zo konden we op een veilige 1,5m, in de buitenlucht van gedachten wisselen. Bram stemde volmondig in.

Inspiring walks, inspiring talks

De inhoud van de meeting doet niet ter zake, maar ik deel graag een aantal learnings van het experiment.

  • Een wandelvergadering houden werkt bevrijdend en stimuleert creativiteit. Eventjes in een andere omgeving zijn doet wonderen.
  • Achteraf ben je productiever door de energie die je hebt opgedaan. Een meeting vroeg op de ochtend of net na de middag lijkt me ideaal om daarna te genieten van de opgedane energie.
  • Doe het enkel voor meetings waarbij je geen laptop of ander materiaal nodig hebt. Is er iets dat je zeker niet mag vergeten, noteer het snel in een boekje of op je gsm.
  • De meeting lijkt informeler, pas dus op dat je niet afdwaalt. Bereid voor wat je uit de meeting wil halen en welke topics je wil bespreken.
  • Beperk de meeting ook in tijd en ga toch niet té ver wandelen.
  • Houd rekening met het weer, want je wil niet kleddernat van de regen of zweet terug op kantoor komen. Neem een flesje water mee voor de zekerheid.
  • Het kan bepaalde drempels en stress wegnemen, dus ook geschikt voor sollicitaties en moeilijke gesprekken.
  • Op een uurtje tijd wandel je al een 7000 stappen bij elkaar.

Ga ik nog op stap?

Ik evalueer het experiment als zeer positief, dus ik ga het blijven herhalen. Niet alleen met klanten of leveranciers, maar ook met eigen medewerkers (ze zijn bij deze gewaarschuwd), en ook met sollicitanten. Met deze laatste groep lijkt het me ook fijn om een gesprek, dat meestal met wat stress bij de kandidaat gepaard gaat, zo op een meer relaxte manier te laten verlopen.

Bedankt om mee op stap te gaan Bram!

Gaan jullie het proberen of hebben jullie reeds al wandelend vergaderd? Laat jullie ervaringen weten!

Meer blogs

Google ranking verbeteren

Waarom je pagina niet rankt op Google: oorzaken en oplossingen

Je hebt hard gewerkt aan je website, maar toch blijft je pagina laag ranken in de Google zoekresultaten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste redenen waarom je pagina mogelijk niet goed rankt. Van technische SEO-problemen tot content issues en autoriteitsproblemen. Leer hoe je je website kunt optimaliseren om een hogere positie te behalen in de zoekresultaten. Met deze tips ben je op weg naar meer verkeer en succes online.

Lees meer
Laadsnelheid website

Verbeter de laadsnelheid van je website met deze 5 praktische tips

Een trage website is een frustratie voor gebruikers en schadelijk voor je SEO. Met deze vijf praktische tips leer je hoe je de laadsnelheid van je website kunt verbeteren. Van het analyseren van je huidige prestaties en het comprimeren van afbeeldingen tot het verminderen van omleidingen en het optimaliseren van plugins – ontdek hoe je eenvoudig je website sneller kunt maken en zowel bezoekers als zoekmachines tevreden kunt stellen.

Lees meer
Stairway F.C.

Stairway F.C. for the win!

IIn de aanloop naar de EK-voetbalmatch tussen Roemenië en de Rode Duivels, stellen we graag ons team van marketingkampioenen van Stairway FC voor. Onder leiding van de Marketing Manager staan onze 11 digitale marketingstrategieën klaar in een onverslaanbare 4-3-3 formatie. Lees in onze nieuwe blogpost alles over hoe onze succesvolle ploegopstelling met iedere tegenstander de vloer aanveegt!

Lees meer

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be