Facebook stopt met vacatures

Facebook stopt met “vacatures” en beperkt advertentietargeting voor jobs

Facebook heeft het stil gehouden maar sinds half december 2021 is het maken van HR-campagnes onmogelijk. Het filteren op leeftijd, geslacht en functie/diploma keurt facebook af omwille van discriminatie. Bijgevolg kan het advertentieaccount geblokkeerd worden voor weken of maanden. Nog meer, vanaf half januari 2022 zal het ook niet meer mogelijk zijn om organisch vacatures te zoeken of plaatsen op facebook. De functionaliteit van jobs vinden en posten zal verdwijnen. Dus zal solliciteren via facebook niet meer mogelijk zijn.

Maar wat nu…

Hoe digitaal rekruteren

Zoals elk bedrijf dat nieuwe werknemers zoekt, wil je graag een specifieke doelgroep bereiken. Maar hoe begin je hieraan als Facebook niet meer de juiste targeting toelaat? Er zijn meerdere jobsites waar je op kan staan, maar ga je dan niet verloren in de zee van competitie? Beginnen kandidaten hun zoektocht wel nog op vacaturesites en wat met de latente zoekers?


Als startpunt is een goede employer branding dé fundering van een recruteringscampagne. Daarna kan het adverteren beginnen.

Wij geven enkele tips waarmee je aan de slag kan. 

Tip 1 / Gebruik tekstadvertenties

Als eerste kun je gaan inspelen op specifieke zoektermen die aanleunen bij je vacature. Ben je op zoek naar jobstudenten, gebruik dan queries als ‘jobstudenten winkel’ of ‘jobstudent bakker’. Met zoek campagnes kan je een specifieke regio gebruiken, leeftijd en zelfs een doelgroep instellen. 

Tip 2 / Gebruik Google for jobs

Dit is een uitbreiding van de normale Google-zoekopdracht. Google analyseert alle zoekopdrachten en detecteert de zoekintentie. Als het algoritme detecteert dat het om een zoekopdracht naar een job gaat, wordt de Google Job Box weergegeven op de zoekresultatenpagina. Deze toont de top 3 jobs. 

Tip 3 / Gebruik video- of display campagnes

Wil je een groot bereik binnen een bepaalde doelgroep? Dan raden we video- of display campagnes aan. Video campagnes worden ingezet op YouTube, wat het bereik naar jongere gebruikers groter maakt. De kosten liggen hier laag en het bereik heel hoog. Dit geldt ook voor een display campagne, een hoog bereik binnen een bepaalde doelgroep en een lagere kost per klik. 

Tip 4 / LinkedIn advertising

Natuurlijk worden niet alle vacatures op google ingezet. Soms is het beter van je vacature op meerdere kanalen te gebruiken Er kan ook gebruik gemaakt worden van LinkedIn. Voor bepaalde segmenten in de markt kan dit een beter bereik geven naar de juiste doelgroep. De kosten liggen hier wat hoger, maar de return is hier kwalitatief. 

Tip 5 / Gebruik Facebook Ads

Dit klinkt misschien wat contradictorisch, maar je kan nog steeds adverteren voor vacatures op Facebook, hetzij binnen de restricties. Mits een aantal handigheidjes en opeenvolgende campagnes kan je zeker je juiste doelgroep bereiken. Je hebt dan wel een voldoende groot bereik nodig, waar ook een stevig mediabudget tegenover staat. Tegelijkertijd moet je ook op lange termijn denken en aan employer branding doen op Facebook: wie ben je als werkgever? Zo trek je ook de juiste profielen aan.

Aan de slag?

Klinkt dit als Chinees voor jou, of wil je graag hulp bij het adverteren op Google en LinkedIn? Wil je hulp bij employer branding? Wij kunnen je helpen met onder meer het uitdenken van een digitale HR-strategie. Neem gerust contact op met ons.

 

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Meer blogs

UX

Verbeter de gebruikerservaring (UX) van je website: 8 tips voor meer succes

Wil je de gebruikerservaring van je website verbeteren? Een goede gebruikerservaring kan het verschil maken tussen een succesvolle website en een die wordt overtroffen door de concurrentie. In deze blogpost delen we 8 tips om de gebruikerservaring van je website te optimaliseren, van het gebruik van call-to-actions tot het optimaliseren voor mobiel gebruik.

Lees meer
Social search

Social Media als zoekmachine: zoek je het op Google of op TikTok?

Social Media: dé nieuwe zoekmachine? De opkomst van social search heeft de manier waarop social media gebruikt wordt totaal veranderd. Het is een populaire trend, vooral onder jongere generaties, om social media te gebruiken in plaats van Google voor al hun opzoekwerk. Zo gebruikt 74% van Gen Z TikTok Search en verkiest 51% dit platform boven Google! Lees hier hoe platforms zoals TikTok & Instagram, Google inhalen als vertrekpunt voor een online zoektocht.

Lees meer
E-mail marketing automation

E-mail marketing automation: bespaar tijd en geld

Een contentkalender is een strategische planningstool waarmee je overzicht, consistentie en focus creëert in je contentmarketing. Een contentkalender dient als een schema waarbij content vooruit wordt gepland voor de komende periode. Het dient als duidelijk overzicht van de kanalen, de periode, de copy en bijhorende visual(s), en targeting. Lees verder om te ontdekken hoe jouw bedrijf het meeste kan halen uit een contentkalender, inclusief zaken waar je rekening mee moet houden. We delen ook enkele handige tips en tricks.

Lees meer
Contentkalender

Zo bouw je een goede contentkalender voor jouw bedrijf: een effectieve gids

Een contentkalender is een strategische planningstool waarmee je overzicht, consistentie en focus creëert in je contentmarketing. Een contentkalender dient als een schema waarbij content vooruit wordt gepland voor de komende periode. Het dient als duidelijk overzicht van de kanalen, de periode, de copy en bijhorende visual(s), en targeting. Lees verder om te ontdekken hoe jouw bedrijf het meeste kan halen uit een contentkalender, inclusief zaken waar je rekening mee moet houden. We delen ook enkele handige tips en tricks.

Lees meer

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be