Focus versus Stray strategie in digitale marketing: welke kiest u?

In digitale marketing draait alles om het bereiken van de juiste doelgroep op het juiste moment en op de juiste manier. Er zijn twee verschillende strategieën die marketeers kunnen gebruiken om dit doel te bereiken: de focus strategie en de stray strategie. In dit blogbericht zullen we deze strategieën nader bekijken en de voor- en nadelen van elk bespreken.

De focus strategie

De focus strategie is een gerichte aanpak waarbij marketeers zich concentreren op een specifieke doelgroep. Het doel is om deze doelgroep te bereiken met een boodschap die hen aanspreekt en die relevant is voor hun behoeften. Door zich te richten op een specifieke doelgroep, kunnen marketeers hun budget en middelen effectiever inzetten en de resultaten van hun campagnes beter meten.

Een voorbeeld van de focus strategie is het gebruik van gepersonaliseerde e-mails. Door e-mails te sturen die zijn afgestemd op de interesses en het gedrag van de ontvanger, kunnen marketeers de kans vergroten dat deze e-mails worden geopend en dat er actie wordt ondernomen. Een ander voorbeeld is het gebruik van gerichte advertenties op sociale media. Door de advertenties te richten op een specifieke doelgroep, kunnen marketeers hun budget effectiever inzetten en ervoor zorgen dat de advertenties worden gezien door mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten.

Een andere invulling van de focusstrategie is maar 1 onderdeel van je flow maximaal gaan optimaliseren. Dat kan bijvoorbeeld conversieoptimalisatie zijn van je check-out. Je gaat dan, bij constante andere marketinginspanningen, analyseren en aanpassingen doen aan je betaalproces. Zo weet je ook beter welke impact die aanpassingen hebben en dat het niet beïnvloed wordt door andere activiteiten. Ceteris paribus zoals ze dat zo mooi in het Latijn zeggen.

De stray strategie

De stray strategie is een brede aanpak waarbij marketeers zich richten op een zo groot mogelijk publiek. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hen bewust te maken van het merk of product. Deze strategie kan nuttig zijn voor bedrijven die zich willen vestigen als marktleider of die een nieuw product of dienst op de markt willen brengen.

Een voorbeeld van de stray strategie is het gebruik van advertenties op televisie. Door te adverteren op televisie kunnen bedrijven een groot publiek bereiken en hun merk of product onder de aandacht brengen. Een ander voorbeeld is het gebruik van billboards langs de weg. Door deze advertenties te plaatsen op drukke wegen of in stadscentra, kunnen bedrijven veel mensen bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten.

Kijken we verder dan het kanaal, dan is een stray strategie ook acties ondernemen op meerder aspecten van je marketingmix. Je gaat dan tegelijk je targeting, kanalen, websitearchitectuur en dergelijke aanpakken.

De voor- en nadelen

Beide strategieën hebben hun voor- en nadelen. De focus strategie kan nuttig zijn voor bedrijven die een specifieke doelgroep willen bereiken en hun budget effectief willen inzetten of de impact van een specifieke aanpassing willen kennen. Het nadeel is echter dat het moeilijk kan zijn om nieuwe klanten te bereiken die nog niet bekend zijn met het merk of product en dat er heel veel tijd kan overgaan om grote impact te hebben. 

De stray strategie kan nuttig zijn voor bedrijven die hun merk of product onder de aandacht willen brengen van een groot publiek. Het nadeel is echter dat deze strategie duur kan zijn en dat het moeilijk kan zijn om de resultaten van de campagnes te meten. Omdat heel veel aspecten elkaar beïnvloeden, kan het ook niet altijd eenvoudig zijn om aan te duiden waar nu meteen de winst zit. 

Conclusie

Bij het kiezen van een digitale marketingstrategie moeten marketeers rekening houden met hun doelstellingen en de aard van hun product of dienst. De focus strategie is gericht op het bereiken van een specifieke doelgroep en kan nuttig zijn voor bedrijven die hun budget effectief willen inzetten. De stray strategie is gericht op het bereiken van een zo groot mogelijk publiek en kan nuttig zijn voor bedrijven die hun merk of product willen promoten. Het is belangrijk voor marketeers om de voor- en nadelen van beide strategieën te overwegen en hun beslissing te baseren op de doelstellingen van hun bedrijf en de aard van hun product of dienst. Door de juiste strategie te kiezen, kunnen marketeers hun digitale marketinginspanningen effectiever maken en hun doelstellingen beter bereiken.

Meer blogs

UX

Verbeter de gebruikerservaring (UX) van je website: 8 tips voor meer succes

Wil je de gebruikerservaring van je website verbeteren? Een goede gebruikerservaring kan het verschil maken tussen een succesvolle website en een die wordt overtroffen door de concurrentie. In deze blogpost delen we 8 tips om de gebruikerservaring van je website te optimaliseren, van het gebruik van call-to-actions tot het optimaliseren voor mobiel gebruik.

Lees meer
Social search

Social Media als zoekmachine: zoek je het op Google of op TikTok?

Social Media: dé nieuwe zoekmachine? De opkomst van social search heeft de manier waarop social media gebruikt wordt totaal veranderd. Het is een populaire trend, vooral onder jongere generaties, om social media te gebruiken in plaats van Google voor al hun opzoekwerk. Zo gebruikt 74% van Gen Z TikTok Search en verkiest 51% dit platform boven Google! Lees hier hoe platforms zoals TikTok & Instagram, Google inhalen als vertrekpunt voor een online zoektocht.

Lees meer
E-mail marketing automation

E-mail marketing automation: bespaar tijd en geld

Een contentkalender is een strategische planningstool waarmee je overzicht, consistentie en focus creëert in je contentmarketing. Een contentkalender dient als een schema waarbij content vooruit wordt gepland voor de komende periode. Het dient als duidelijk overzicht van de kanalen, de periode, de copy en bijhorende visual(s), en targeting. Lees verder om te ontdekken hoe jouw bedrijf het meeste kan halen uit een contentkalender, inclusief zaken waar je rekening mee moet houden. We delen ook enkele handige tips en tricks.

Lees meer
Contentkalender

Zo bouw je een goede contentkalender voor jouw bedrijf: een effectieve gids

Een contentkalender is een strategische planningstool waarmee je overzicht, consistentie en focus creëert in je contentmarketing. Een contentkalender dient als een schema waarbij content vooruit wordt gepland voor de komende periode. Het dient als duidelijk overzicht van de kanalen, de periode, de copy en bijhorende visual(s), en targeting. Lees verder om te ontdekken hoe jouw bedrijf het meeste kan halen uit een contentkalender, inclusief zaken waar je rekening mee moet houden. We delen ook enkele handige tips en tricks.

Lees meer

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be