Online marketing in de immosector

Wat kan online marketing betekenen voor vastgoedkantoren/projectontwikkelaars?

Na diverse campagnes te hebben uitgevoerd in de vastgoedsector werd al snel duidelijk dat we een meerwaarde kunnen betekenen om kwalitatieve leads te vinden met een koop/verkoopintentie. Met het oog op performance marketing zijn we dagelijks bezig met het verzamelen van nieuwe leads voor onze klanten.

De vastgoedsector kan bij Stairway terecht voor de volledige digitale marketing approach of slechts een stuk ervan. Niks moet, alles mag & wij vullen aan waar nodig.

Rekeninghoudend met de customer journey fase waarin de prospect zit maken we gebruik van een aantal kanalen om de verkoopkansen te verhogen.

We zijn sterk bedreven in een geïntegreerde digitale marketing approach:

Google Ads: via Google Ads gaan we adverteren op relevante keywords voor jouw potentiële klanten. We adverteren hier op een lijst van keywords en selecteren deze zo goed mogelijk.

 

Social media ads: Facebook & Instagram ads 

Social media advertising is niet meer weg te denken. Hierbij is het interessant om ads te gebruiken die traffic genereren naar de website alsook om lead forms in te zetten, zodat warme leads meteen gecontacteerd kunnen worden wanneer zij hun gegevens achter laten.

 

E-mailmarketing: is tevens een waardevolle strategie voor de vastgoedsector. Maak gebruik van zogenaamde vastgoed listings, waarbij je e-mailmarketing doet voor nieuwe eigendommen die beschikbaar zijn voor verkoop of verhuur om potentiële kopers of huurders aan te trekken. 

Nieuwsbrieven op regelmatige basis met waardevolle informatie over de vastgoedmarkt, specifieke trends of tips & tricks met betrekking tot de aankoop van een woonst in België of Spanje kunnen helpen om je expertise te vergroten en je abonnees betrokken te houden. Stairway kan je eveneens ondersteunen bij gerichte campagnes op basis van gesegmenteerde e-maillijsten naar potentiële kopers of huurders, uitnodigingen voor open huizen enz

 

Getuigenissen van klanten of succesverhalen van tevreden klanten boosten de geloofwaardigheid. Het is van cruciaal belang om je expertise en waarde die je klanten kan bieden te laten zien. Blijf ook steeds in contact met vroegere klanten door follow up mails, dit helpt om de klantenrelaties te onderhouden. 

 

Videomarketing: door gebruik te maken van video marketing kan je potentiële kopers of huurders een realistisch beeld geven van het pand. Virtuele rondleidingen zijn slechts één manier om videomarketing toe te passen. Hierdoor kunnen potentiële kopers het pand verkennen van op afstand wat tijdsefficiënt is voor zowel de kopers als de makelaar. Maak video’s waarbij je waardevolle tips of advies geeft, bijvoorbeeld over de aankoop van het eerste huis, het investeren in buitenlands vastgoed. Het gebruik van video marketing in de vastgoedsector is een ideale manier om interesse op te wekken en jezelf te onderscheiden van de concurrenten in de markt.  

SEO in de immosector

Search Engine Optimization is bijzonder nuttig omdat het kan helpen om online je zichtbaarheid te vergroten en traffic te genereren naar je website. SEO richt zich op het aantrekken van organisch verkeer, wat wil zeggen dat de mensen die je website bezoeken daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in vastgoed. In de immosector is lokale SEO van groot belang, veel mensen zoeken naar vastgoed binnen een specifieke locatie of buurt. Door jouw website te optimaliseren voor regiogebonden zoekopdrachten zoals bijvoorbeeld ‘vastgoedmakelaar in (plaatsnaam)’ kan je potentiële klanten aantrekken die actief op zoek zijn naar vastgoed in deze specifieke regio. Door hoog te ranken in zoekmachines kan je meer potentiële kopers en huurders bereiken dan concurrentie die helemaal geen aandacht besteden aan SEO. 

 

Adverteren op immosites door te adverteren op deze sites, bereik je direct mensen die actief op zoek zijn naar vastgoed, waardoor de kans op betrokkenheid en conversies groter is. In een competitieve vastgoedmarkt kan adverteren op immosites je een concurrentievoordeel geven. Je kunt je onderscheiden van andere aanbieders door je advertenties op te laten vallen met aantrekkelijke foto’s, goed geschreven beschrijvingen enz. 

Binnen digitale marketing in de vastgoedsector zijn er enkele belangrijke aspecten die zowel voor kopers als verkopers van cruciaal belang zijn. Kopers willen vooral relevante en gepersonaliseerde informatie ontvangen die aansluit bij hun interesses en behoeften. Als immo makelaar of projectontwikkelaar is het vooral belangrijk om waardevolle contentmarketing en berichten te creëren om kopers aan te trekken en te betrekken.  

 

We bespreken graag de meest effectieve marketing-communicatie aanpak voor jouw vastgoedprojecten. 

 

Waarom kiezen voor vastgoedmarketing met Stairway?

  • Ervaring in vastgoedmarketing 
  • Gedreven door data en resultaat en koppelen de resultaten periodiek terug aan de hand van heldere rapportages
  • Boutique digital marketing agency met de beste specialisten voor elke discipline
  • Flexibele en transparante aanpak

Meer blogs

UX

Verbeter de gebruikerservaring (UX) van je website: 8 tips voor meer succes

Wil je de gebruikerservaring van je website verbeteren? Een goede gebruikerservaring kan het verschil maken tussen een succesvolle website en een die wordt overtroffen door de concurrentie. In deze blogpost delen we 8 tips om de gebruikerservaring van je website te optimaliseren, van het gebruik van call-to-actions tot het optimaliseren voor mobiel gebruik.

Lees meer
Social search

Social Media als zoekmachine: zoek je het op Google of op TikTok?

Social Media: dé nieuwe zoekmachine? De opkomst van social search heeft de manier waarop social media gebruikt wordt totaal veranderd. Het is een populaire trend, vooral onder jongere generaties, om social media te gebruiken in plaats van Google voor al hun opzoekwerk. Zo gebruikt 74% van Gen Z TikTok Search en verkiest 51% dit platform boven Google! Lees hier hoe platforms zoals TikTok & Instagram, Google inhalen als vertrekpunt voor een online zoektocht.

Lees meer
E-mail marketing automation

E-mail marketing automation: bespaar tijd en geld

Een contentkalender is een strategische planningstool waarmee je overzicht, consistentie en focus creëert in je contentmarketing. Een contentkalender dient als een schema waarbij content vooruit wordt gepland voor de komende periode. Het dient als duidelijk overzicht van de kanalen, de periode, de copy en bijhorende visual(s), en targeting. Lees verder om te ontdekken hoe jouw bedrijf het meeste kan halen uit een contentkalender, inclusief zaken waar je rekening mee moet houden. We delen ook enkele handige tips en tricks.

Lees meer
Contentkalender

Zo bouw je een goede contentkalender voor jouw bedrijf: een effectieve gids

Een contentkalender is een strategische planningstool waarmee je overzicht, consistentie en focus creëert in je contentmarketing. Een contentkalender dient als een schema waarbij content vooruit wordt gepland voor de komende periode. Het dient als duidelijk overzicht van de kanalen, de periode, de copy en bijhorende visual(s), en targeting. Lees verder om te ontdekken hoe jouw bedrijf het meeste kan halen uit een contentkalender, inclusief zaken waar je rekening mee moet houden. We delen ook enkele handige tips en tricks.

Lees meer

Antwerpse Steenweg 144/0102
9080 Lochristi
+32.(0)9 328 10 07
up@stairway.be